Mindful Run

Mindful Run is een combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Hardlopen / Wandelen met als resultaat MINDER STRESS en MEER ENERGIE.

Mindful Run

Het Mindful Run concept is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar Mindful Run Nederland en Mindful Cycling. In Nederland zijn ca. 160 instructeurs actief die de 5-weekse cursussen verzorgen in de Running (Mindful Run cursus) en Walk (Mindful Walk cursus) variant. Nathalie is hiertoe ook bevoegd sinds maart.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen / Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'.

MindfulRun cursus bij Oefentherapie Broekpolder & Prinsenhof

Nathalie geeft vanuit onze praktijk deze cursus vanaf medio april 2018. Door haar achtergrond als psychosomatisch oefentherapeut Mensendieck is bewust bewegen en mensen coachen in houding, beweging, ademhaling en ontspanning haar tweede natuur geworden. Toen ze zelf in 2014 ook begon met leren hardlopen ontstond interesse voor Chirunning, om blessure vrij te kunnen hardlopen. Omdat de opbouw van 5km hardlopen voor haar niet vanzelfsprekend ging ontstond interesse voor Mindful bewegen. Inmiddels wil ze meer dan een prestatie neer kunnen zetten en zoekt ze ontspannen bewegen in de natuur op voor haar eigen ontspanning en een gezonde leefstijl. Dit denkt ze met MindfulRun nog beter mee te kunnen geven. Met name aan beginnende hardlopers, maar ook aan hardlopers die al langer of sneller kunnen hardlopen, door deze gevorderde lopers te leren beter herstellen en ook in hun dagelijkse bezigheden leren meer in ontspanning en met meer energie te kunnen functioneren.

Wil je je aanmelden voor een Mindful Run cursus in Beverwijk of Heemskerk ? Vul dan het onderstaande formulier in. Je aanmelding komt dan terecht bij Nathalie Sengers-Twisk. Zij verzorgt de cursus in Beverwijk en Heemskerk. Je ontvangt na aanmelding binnen twee werkdagen een reactie op je bericht.

Een Mindful Run cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. De cursuskosten bedragen €95,– inclusief btw. Meer informatie over de cursus? Klik hier voor de nieuwe cursus data en aanmelding.

Als vervolg ná de cursus kun je het geleerde onderhouden bij onze Mindful Run lessen, op maandagavond 19 uur. Dit zijn lessen van ca 1 uur. Of verder bij je eigen hardloopclub, atletiekvereniging of andere sport.

Geplaatst op dinsdag 3 juli 2018.

Over Oefentherapie Broekpolder

Dit bericht is geschreven door Oefentherapie Broekpolder. Het bedrijf valt onder coaching uit Heemskerk. Trefwoorden van Oefentherapie Broekpolder uit Heemskerk : oefentherapeut, fysiotherapie, oefentherapie, Mensendieck, pilates, therapie, oefentherapie Mensendieck, begeleiding bij chronische pijn, slaaptherapie, psychosomatische oefentherapie, Mensendieck groepsles, oefentherapie, zwangerschap, zwangerschapsbegeleiding, hyperventilatie, fysiotherapie bij klachten, klachtenbehandeling fysiotherapeut,.

Lees meer over Oefentherapie Broekpolder.