Help! Waar ligt de oorzaak van mijn huidprobleem?

Heb je last van bultjes of vlekjes in je gezicht of heb je een ander huidprobleem en wil je er graag van af?

Help! Waar ligt de oorzaak van mijn huidprobleem?

Heb je alles al geprobeerd, maar lijkt de oorzaak nog niet gevonden? Soms is alleen een goede huidverzorging niet voldoende… Lees hier het verhaal van een tevreden klant vanuit mijn praktijk.

Laatst kwam er een jonge vrouw bij mij voor een intakegesprek. Ze had een vraag waar ze heel erg mee zat, namelijk bultjes op haar wangen. Ze zaten er sinds begin van dit jaar. Bij een intakegesprek kijk ik altijd naar wat voor producten de klant gebruikt en wat er is veranderd in het eetgedrag.

Huidverzorgingssyteem – 5 stappen Jan Marini

Wij zijn begonnen met een huidverzorgingspakket van Jan Marini. Dit is een 5 stappenplan met glycolzuur om je huid super glad te maken. In haar producten dat zij thuis gebruikte zaten geur- en kleurstoffen en ook nog eens parafine, dit is erg slecht voor je huid. De parafine sluit de huid af en zo ontstaat er onder de parafine laag op je huid een schimmel of verstopping. Dit kan uiteindelijk leiden tot bultjes en onregelmatigheden in je gezicht. We hadden afgesproken dat ze na 3 weken terug zou komen.

Na die drie weken was haar huid heel erg opgeknapt, alleen op haar wangen zaten er helaas nog steeds enkele bultjes. Het probleem kon dus niet geheel aan de producten liggen, maar wat is dan de oorzaak van haar bultjes? De enige optie was dus van binnenuit.

Chinese huiddiagnose In mijn praktijk die ik ook aan Chinese huiddiagnose. De Chinese huiddiagnose let op vele kleine aspecten in het gezicht: rimpels, huidverkleuringen, zwellingen en puistjes en de locaties van deze zijn erg belangrijk. Elk deel van het gezicht heeft te maken met een bepaald orgaan. De wangen zijn zones die te maken hebben met de longen en allergieën. Waar ben je allergisch voor vroeg ik? Ze had geen last van een allergie kon zij mij vertellen. Heb je last van je longen vroeg ik, nee dat had ze ook niet. Ze vertelde dat ze wel was gestopt met roken (zou daar de oorzaak liggen?). In eerste instantie dacht ik van niet want ik vond het juist heel goed van haar dat ze gestopt was. Maar waar ligt het dan aan? Ik had het gevoel dat we dichtbij de oorzaak waren en vroeg aan haar hoe het haar vergaan was met het stoppen met roken. Ze vertelde mij dat het heel goed ging maar dat ze het niet had gered zonder de mondspray met nicotine. We hadden de oorzaak gevonden!

Peeling Glycolzuur Ik heb haar een peeling gegeven met glycolzuur om een paar laagjes van de opperhuid te verwijderen zodat haar huid gepolijst, glad en zacht aanvoelde. We hebben afgesproken dat ze de mondspray zou afbouwen. Ik adviseerde haar om het systematisch af te bouwen, dat vond ze een super idee. Ze had er alles voor over om van haar bultjes af te komen. Bij de volgende afspraak had ze een hele mooie egale huid, ik stond er versteld van! Ze was er erg blij mee, ze vertelde me dat ze zich zekerder voelde en haar zelfvertrouwen was gegroeid. Wat was ik blij voor haar en wat geweldig dat wij de oorzaak hebben kunnen achterhalen. Zo zie je maar dat alleen huidverzorging soms niet de oorzaak is van huidproblemen, maar dat het ook iets kan zijn wat je inademt.

Heb jij ook een huidprobleem en wil je daarvan af? Kom dan bij mij langs voor een intake gesprek. Wij kijken dan samen naar je producten, voeding en eventueel allergieën. We kunnen dan samen ook jouw huid weer gezond, glad en stralend maken zodat ook jouw zelfvertrouwen weer een boost krijgt!

Geplaatst op maandag 5 februari 2018.

Over Schoonheidssalon Artemis

Dit bericht is geschreven door Schoonheidssalon Artemis. Het bedrijf valt onder schoonheidssalon uit Heemskerk. Trefwoorden van Schoonheidssalon Artemis uit Heemskerk : schoonheidssalon, Acces Bars, bindweefselmassage, schoonheidssalon Heemskerk, huidverbetering, acne behandeling, lichaamsbehandeling, bioptron lichttherapie,kleurentherapie,Acces Bars.

Lees meer over Schoonheidssalon Artemis.