De vraag die mij het meest gesteld wordt...

Stress of burn-out?

De vraag die mij het meest gesteld wordt...

'Wat denk je, heb ik een burn-out?

Al meer dan 10 jaar is dit de vraag die mij het meest gesteld wordt.

Zelf vind ik het antwoord niet zo boeiend. Burn-out is ook maar een labeltje.

Bovendien wordt burn-out vaak op één hoop gegooid met overspannenheid en chronische stress. Juist ook omdat bij alle drie de signalen vrijwel hetzelfde zijn.

Maar goed...

... nu is het niet je collega, vriend of broer die zich zo moe, opgefokt en prikkelbaar voelt.

Nu treft het jou. En dat is andere shit.

OK, dan toch maar een antwoord.

Het cruciale verschil tussen overspannenheid en burn-out is de aanloopduur.

Overspannenheid heeft een korte termijn oorzaak. Denk aan een nieuwe leidinggevende, een tegenvallende beoordeling, verhuizing of geboorte. Je voelt je opgejaagd, slaapt niet goed en hebt last van nek- hoofd- of maagpijn. Gemiddeld al zo'n 3 maanden.

Bij burn-out ben je een stuk langer dan 3 maanden (onbewust) jezelf voorbij gelopen. Je accu is leeg, je bent op en wil niet meer. Je wordt al misselijk bij het idee om aan het werk te gaan. Je wilt geen contact met je leidinggevende of collega's. Pure uitputting staat op de voorgrond bij burn-out.

50 shades...

Tussen overspannen en burn-out in zitten nog tig stadia van stress. Voor hoe je je voelt maakt het niet veel uit. Enkel de aanpak om te herstellen van je klachten is anders, passend bij jouw stressniveau.

Wil jij antwoord op de vraag: 'Heb ik stress of ben ik burn-out?'

Bel me gerust via 06-14347331 of stuur een e-mail. We maken dan een afspraak voor een telefonische kennismaking en stressanalyse.

Je hoort mijn stem en kan je vragen stellen. Samen kijken we waar je nu staat en wat nodig is om weer lekker in je vel te zitten.

Zo polsen we over en weer of een sparring traject bij mij een oplossing is die past bij jou en je vraag. En of we met elkaar in zee zullen gaan.

Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Ik spreek je graag!

Heidi Does | Helpt mannen met stress uit de shit

Geplaatst op dinsdag 11 mei 2021.

Over Does Mindful Stress en Bijna-Burn-Out Coach voor Mannen

Dit bericht is geschreven door Does Mindful Stress en Bijna-Burn-Out Coach voor Mannen. Het bedrijf valt onder coaching uit Heemskerk. Trefwoorden van Does Mindful Stress en Bijna-Burn-Out Coach voor Mannen uit Heemskerk : sparringpartner voor mannen, coaching voor mannen, coachingpraktijk voor mannen, coaching voor mannen met stress, coaching voor mannen met een burn-out, 1-op-1 sparren, 1-op-1 sparring traject, persoonlijke coaching voor mannen.

Lees meer over Does Mindful Stress en Bijna-Burn-Out Coach voor Mannen.